top of page
  • Εικόνα συγγραφέαOlga

7 Συνήθειες που θα βελτιώσουν τη ζωή σου άμεσα

Μερικές φορές μπορεί να νιώθεις ότι η ζωή είναι κακή σε όλα τα μέτωπα: η δουλειά σου είναι στάσιμη, η προσωπική σου ζωή είναι ανεπιτυχής και η προσωπική σου υγεία, σωματική και ψυχική, έχει παραμεληθεί. Δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου ούτε εκπληρώνεις τις δυνατότητές σου και ως αποτέλεσμα νιώθεις δυστυχισμένος.


βελτίωσε τη ζωή σου με αυτές τις 7 συνήθειες

Πρώτον, να ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει σε όλους - δεν είσαι ο μόνος. Να ξέρεις επίσης ότι αυτή δεν χρειάζεται να είναι η ζωή σου, μπορείς να την αλλάξεις. Μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, πολύ κουράγιο και πολύ θάρρος, αλλά αν συνεχίσεις και πιστεύεις στον εαυτό σου, θα πετύχεις τους στόχους σου και θα είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.


 

Εδώ είναι μερικές καλές συνήθειες για να βελτιώσεις τη ζωή σου τη νέα χρονιά, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου όταν είναι δύσκολο να συνεχίσεις:


Σταμάτα να θυσιάζεις αυτό που θέλεις περισσότερο για αυτό που θέλεις τη δεδομένη στιγμή


Θα ήταν υπέροχο να χαλαρώσεις, να παρακολουθήσεις μια ταινία ή μια εκπομπή, να συναντήσεις έναν φίλο για δείπνο κ.λπ. αντί να εργαστείς περισσότερο σε ένα έργο που χρειάζεται προσοχή, να πας στο γυμναστήριο, να φτιάξεις δείπνο στο σπίτι, κ.λπ. Η άμεση ικανοποίηση είναι σαγηνευτική και ικανοποιητική αλλά όχι όταν είναι εις βάρος μακροπρόθεσμων στόχων, ειδικά στόχων που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησής σου και θα βοηθήσουν στην πρόοδο προς τους στόχους σου. Σταμάτα να θυσιάζεις την ουσιαστική ευτυχία, που θα σου φέρει και διαρκή χαρά, για την επιφανειακή, στιγμιαία ευτυχία, που θα εξασθενίσει γρήγορα και τελικά θα επεκτείνει τη δυστυχία.


Σταμάτα να δικαιολογείσαι


Αν ψάχνεις έναν λόγο/δικαιολογία για να μην κάνεις το σωστό, σίγουρα θα βρεις. Μέρος της ανάληψης ευθύνης της ζωής σου και του προβληματισμού για το πώς έφτασες σε μια δυστυχισμένη κατάσταση είναι να κατανοήσεις πώς επιτρέπεις τις κακές αποφάσεις σου. Είναι συνήθως με δικαιολογίες, όπως είσαι κουρασμένος, ή δεν έχεις χρόνο, θα το κάνεις αύριο, κ.λπ. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και να πιέζε τον εαυτό σου να κάνει την εκάστοτε εργασία. Η ευτυχία δεν έρχεται μόνη της. θέλει δουλειά όπως όλα τα άλλα. Λοιπόν, σταμάτα να γίνεσαι εμπόδιο στο δρόμο σου και σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες.


Μην παίνρεις τα πράγματα προσωπικά


Όταν κάποιος κάνει ένα σχόλιο, δίνει συμβουλές δίχως να τις ζητήσεις ή σου συμπεριφέρεται άσχημα (εκτός κι αν έκανες κάτι που αξίζει να αυτήν την αντίδραση) το πιθανότερο είναι ότι το σχόλιο λέει περισσότερα για τον σχολιαστή παρά για εσένα. Μην αφήνεις τους ανθρώπους να σε αποθαρρύνουν ή να σου πουν ποιος είσαι. Συνέχισε να προχωράς, χτίσε στην πρόοδό σου και μην αφήνεις τους ανθρώπους να σε απογοητεύουν. Όχι μόνο επειδή πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και επειδή αυτό που είπαν πιθανότατα δεν είναι αλήθεια και δεν έχει σημασία, αλλά επειδή κυρίως δεν αφορούσε πραγματικά εσένα εξαρχής.


Βάλε την ασκηση στη ζωή σου


Αν χρειάζεσαι να νιώσεις καλύτερα αυτή τη στιγμή, πήγαινε να αλλάξεις ρούχα και να ασκηθείς. Οι ενδορφίνες σου σε κάνουν ευτυχισμένους, απελευθερώνουν το άγχος και βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό. Εάν θέλεις κάποια προοπτική, πήγαινε να ασκηθείς πρώτα και μετά επανεξετάσε το ζήτημα. Το πιθανότερο είναι ότι τα συναισθήματά σου θα σταθεροποιηθούν, το μυαλό σου θα είναι πιο κοφτερό και θα έχεις λιγότερο άγχος από ό,τι πριν ασκηθείς. Έτσι, εάν πανικοβληθείς και νιώσεις ότι σε κατακλύζει ό,τι έχεις να αντιμετωπίσεςι, προσπάθησε να δεις αν μπορείς να ασκηθείς πριν πάρεις μια απόφαση. Θα πάρεις μια απόφαση που θα είναι λιγότερο αντιδραστική και πιο βασισμένη στη λογική παρά στα συναισθήματα.


Εξάλειψε τους περισπασμούς


Αν πιάνεις τον εαυτό σου να σπαταλά πολύ χρόνο κοιτάζοντας διάφορες οθόνες, ελέγχοντας συνεχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κάνοντας πράγματα στο τηλέφωνό σου, άρχισε να προσπαθείς να παρακολουθείς αυτές τις συνήθειες και να τις αλλάζεις. Όποια και αν είναι η απόσπαση της προσοχής σου, άρχισε να τη διαχειρίζεσαι, ώστε να είσαι πιο παραγωγικός και να σταματάς να χάνεις χρόνο.


Σταμάτα να το παίζεις θύμα


Δεν είσαι θύμα κάθε ιδιοτροπίας και περίστασης, έχεις τον έλεγχο της ζωής σου ανά πάσα στιγμή. Έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ασκείς αυτόν τον έλεγχο που καθορίζει εάν αλλάζεις τις περιστάσεις. Σταμάτα να αντιστέκεσαι στην ευθύνη για τη ζωή σου, γιατί όσο πιο γρήγορα την οικειοποιηθείς και σταματήσεις να κατηγορείς τους άλλους, θα έχεις μεγαλύτερη αυτονομία, θα αρχίσεις να κάνεις τη δουλειά, επομένως θα αρχίσεις να σημειώνεις πρόοδο.


Αντιμετώπισε τον φόβο


Κάθε εξαιρετικά επιτυχημένος άνθρωπος έχει αποτύχει, μερικές φορές σε τεράστια, ταπεινωτική κλίμακα. Κανείς που είναι επιτυχημένος δεν θα σε κρίνει ποτέ για την αποτυχία σου, γι' αυτό άρχισε να επιστρατεύεις το θάρρος σου και σταμάτα να φοβάσαι να δουλέψετε σκληρά και να αποτύχεις. Οι μόνοι άνθρωποι που θα σε κρίνουν ποτέ είναι άνθρωποι που δεν έχουν αποτύχει, συνήθως επειδή έχουν κάνει απίστευτα ασφαλείς επιλογές. Αντιμετωπίσε λοιπόν τους φόβους σου, σταμάτα να φοβάσαι την αποτυχία και κάνε τη δουλειά. Κάνοντας τη δουλειά είναι ο τρόπος με τον οποίο μαζεύεις κουράγιο και αρχίζεις να προοδεύεις για να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου.



πηγή: forbes


85 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page